Obvestila

Trenutno ni pomembnih obvestil, delo poteka po običajnih urnikih.

Naši ekipi

V eni ambulanti družinske medicine Zdravstvenega centra Lorena (s koncesijo MOL po pogodbi z ZZZS) v okviru javne zdravstvene službe skrbita za opredeljene paciente zdravnica Andreja Švagelj, dr. med., specialistka družinske medicine in akupunkturologinja, in medicinska sestra Renata Pečnik. Ambulanta dr. Švagljeve zaradi preobremenjenosti ne opredeljuje novih pacientov. Število evidentiranih zavarovanih oseb: 1.830, doseganje povprečja 114,06 % (podatek ZZZS od 1. 1. 2019, vir: www.zzzs.si). 

V drugi ambulanti družinske medicine Zdravstvenega centra Lorena (s koncesijo MOL po pogodbi z ZZZS) v okviru javne zdravstvene službe skrbita za opredeljene paciente zdravnica Maja Kolšek-Šušteršič, dr. med., specialistka družinske medicine, in medicinska sestra Monika KozinaŠtevilo evidentiranih zavarovanih oseb: 753, število glavarinskih količnikov 904,28 (podatek Lorene od 15. 3. 2019). Število evidentiranih zavarovanih oseb: 656, število glavarinskih količnikov 788, doseganje povprečja 65 % (podatek ZZZS od 1. 3. 2019).

Ordinacijski časi

Ordinacija družinske medicine

Andreja Švagelj, dr. med., spec.

Medicinska sestra: Renata Pečnik, SMS

Pritličje, ambulanta 1

Telefon: 059 700 661 (samo v ordinacijskem času)

PONEDELJEK 07.30 – 14.15
TOREK 07.30 – 14.30
SREDA 14.00 – 20.00
ČETRTEK 12.00 – 19.00
PETEK 07.30 – 13.15

Urejanje administrativnih zadev (izdaja potrdil, napotnic, receptov, bolniških listov): zadnja ura ordinacijskega časa. Tudi za to se je potrebno predhodno naročiti.

Ordinacija družinske medicine

Maja Kolšek-Šušteršič, dr. med., spec.

Medicinska sestra: Monika Kozina, SMS

Pritličje, ambulanta 1

Telefon: 059 700 662 (samo v ordinacijskem času)

PONEDELJEK 14.45 – 20.00
TOREK  /
SREDA 07.00 – 13.30
ČETRTEK 07.00 – 11.30
PETEK /

Urejanje administrativnih zadev (izdaja potrdil, napotnic, receptov, bolniških listov): po možnosti ob ponedeljkih popoldan, sicer pa zadnjih 30 minut ordinacijskega časa. Tudi za to se je potrebno predhodno naročiti.

Ambulantni bonton

Za pregled se morate predhodno naročiti

Za pregled ali posvet pri zdravniku se morate predhodno naročiti po telefonu. Nenapovedani prihodi in poskusi vrivanja po načelu “samo nekaj bi vprašal” motijo delo ambulante in povzročajo napetosti v čakalnici, predvsem pa vodijo v zamude in nezadovoljstvo pacientov, ki upoštevajo pravila in so se predhodno naročili.

Čas pregleda je omejen

Čas pregleda je s strani ZZZS omejen, zato se ob pregledu omejite na eno aktualno zdravstveno težavo. Prosimo, da spoštujete pravice in čas ostalih pacientov.

Urejanje administrativnih zadev

Zadnja ura ordinacijskega časa je namenjena administrativnem delu po predhodnem dogovoru (predpis kronične terapije – recepti, napotnice za kontrolne preglede, potrdila, bolniški listi, posvet po telefonu…). Tudi za to se je potrebno naročiti po telefonu.

Ne zamujajte

Na pregled pridite pravočasno. Če zamudite na pregled, vas bomo prenaročili na drug termin.

Odgovorne in pooblaščene osebe za čakalne sezname

Dejavnost: Družinska medicina

Odgovorni osebi za dejavnost:

  • Andreja Švagelj, dr. med., spec. druž. med.
  • Maja Kolšek-Šušteršič, dr. med., spec. druž. med.

Pooblaščeni osebi za čakalna seznama:

  • Renata Pečnik, SMS  
  • Monika Kozina, SMS

Nujni primeri

V ordinacijskem času imajo nujni primeri prednost.

V nujnih primerih in izven ordinacijskega časa se obrnite na urgentno službo Splošne nujne medicinske pomoči (SNMP) v urgentnem bloku UKC Ljubljana.

V primeru življenjske ogroženosti brez odlašanja pokličite na tel.112.

© Copyright - Lorena